|  Objava člankov  |  Aktualno
O Avtorju

Društvo Toti Lisjak
Domov
X.LISJAKOV KOTEL
Predstavitev društva
Člani društva
Donacije društva
Sponzorji in donatorji
Kontakt

Sponzorji
  
 


 
 
 

 

 
 

 

 
 

 

 


 

 
 

 
 

 
 
 

 
 
 

 

                                   

                                   
 


JUBILEJNI DOBRODELNI X. LISJAKOV KOTEL

Tradicionalni že X.Lisjakov kotel, je letos potekal v soboto 10.06.2017. Tekmovanja v kuhanju jedi na žlico, se je udeležilo rekordnih 30 ekip. Neverjetno, koliko inovativnosti, znanja in tudi poguma so pokazali tekmovalci. Čeprav so bile zmagovalke vse sodelujoče ekipe, je sodniška komisija, ki so jo sestavljali Miran Benc, Petra Polanec in Maša Plevnik, podelili prvo nagrado ekipi Lovske družine Rače.


Veliko število obiskovalcev od blizu in daleč nam daje vedeti, da so ljudje našo prireditev vzeli za svojo, s tem pa nam dali še dodatno motivacijo za organizacijo naslednjega Lisjakovega kotla.

S prodajo jedi iz kotlov smo zbrali 1.800,00€, kar so nam med drugim omogočile tudi gostujoče ekipe, ki so se odpovedale prijavnini, zaradi česar se jih najlepše zahvaljujemo. Dobljena sredstva bomo znova podarili v dobrodelne namene, a o tem bomo poročali nekoliko kasneje.


Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, ki so nam omogočili izvedbo prireditve. Pri tem bi posebej omenil Generalne sponzorje:

Kotanyi d.o.o., KZ Rače z.o.o., Ets d.o.o., Občino Rače-Fram, KS Rače, Mikro + Polo d.o.o., Webo Maribor d.o.o., gostišču Framski hram, Bumbar park Maribor, Sanotehnik Maribor, Transport Maro avto, Pivovarno Laško, Pekarno Hlebček d.o.o., Pošto slovenije, Zlato ribico - Matjaž Ribič s.p., Mikro + Polo d.o.o., ter podjetji Biromatik NT d.o.o. ter Tiskarno Rojko d.o.o.


Toliko sredstev ne bi mogli zbrati, če ne bi sodelujoče ekipe skuhala tako dobrih jedi. Posebna zahvala gre seveda naslednjim ekipam:

BIOORGAZEM, YACHT CLUB ATLANTIC, ŠD RAČEK JADRALCI, ŠD RAČEK, PGD PODOVA, TEAM ČEBELICE, BI BAR, ŽLICA KI TE ŽICA, DOM DANICE VOGRINEC-RAZVOZ KOSIL, HOT CURRY BOYS, STARA POSTAJA, TD BREZA PRAGERSKO GAJ, DRAJHOF, TD MIKLAVŽ, TESTING TEAM DUREX, FANTJE TREH VASI, HALOŠKA PODMORNICA, TD HOTINJA VAS, KUHARJI Z OKUSOM, ŠOLSKI SKLAD OŠ RAČE, ŽLICA APETITA, GD SNEŽKA, BAR PREPOLC, POLANSKI VIHARNIKI, ŠD SP. IN ZG. GORICA, MORSKI PRIJATELJI, TD HOČE, ZAMORČEK, AGRO ROBOMAR ter zmagovalni ekipi LOVSKE DRUŽINE RAČE. Slike si lahko ogledate v Galeriji.Generalni sponzor Lisjakovega kotla, je tako kot lansko leto, podjetje KOTANY, ki s svojimi vrhunskimi začimbami razvajajo naše tekmovalne ekipe in dajejo jedem odličen okus.


DONACIJEDonacija 500,00€ Mihi Pignarju za operacijo v ZDA (april 2017)
V društvu Toti Lisjak se zavzemamo za ljudi, ki na kakršenkoli način potrebujejo našo pomoč. Dobrodelnost je v bistvu rdeča nit našega društva. Zavedamo se, da je pred Miho še dolga pot. Upam, da mu bo z našim prispevkom pot vsaj malenkost lažja. Miha bodi močan in nasmejan še naprej. Vidimo se junija na JUBILEJNEM DOBRODELNEM X. LISJAKOVEM KOTLU. 

 Leto 2016
 • Donacija 400,00 € BRAUNSBERGER Alina
 • Donacija 900,00 € Rdeči križ Rače
 • Donacija 100,00 € Anina zvezdica
 • Donacija 100,00 € Pgd Podova
 •  Donacija 500,00 € Miha Pignar
 Leto 2015
 • Donacija 300,00 € BRAUNSBERGER Alina,
 • Donacija 1.200,00 € Rdeči križ Rače
 Leto 2014 
 • Donacija 600,00 € PIGNAR Miha,
 • Donacija 1.000,00 € Bosna in Hercegovina - Poplave 
 Leto 2013
 • Donacija 500,00 € Šolskemu skladu OŠ Rače
 • Donacija 250,00 € RK Rače,
 • Donacija 250,00 € Snežinka sreče
Leto 2012
 • Donacija 700,00 € OŠ in Vrtcu Rače za socialno ogrožene družine
Leto 2011
 • Donacija 250,00 € Koren Marija
 • Donacija 200,00 € Jaušovec David
 • Donacija 50,00 € PGD Podova
Leto 2010 
 • Donacija 100,00 € Gregorju Postružniku,
 • Donacija 250,00 € PGD Rače,
 • Donacija 250,00 € Varna hiša Maribor
Leto 2009 
 • Donacija 1.000,00 € sokrajanki, za nakup invalidskega vozička.
Leto 2008
 • Donacija 350,00 € Oš Rače za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin

Donacija Mihi Pignarju, november 2014


Pozabili pa nismo tudi na našega mladega občana, Miho Pignarja, ki smo mu za načrtovano zdravstveno (samoplačniško) rehabilitacijo podarili 600 evrov in s tem tako njemu kot njegovima staršema na usta priklicali nasmešek ter prinesli nov žarek upanja.

Miha, čimprej okrevaj in se vidimo na VIII. Lisjakovem kotlu

Slike si lahko ogledate v galeriji

Humanitarna pomoč v Bosno, september 2014

Ker nam letos vreme ni bilo naklonjeno in so katastrofalne poplave prizadele tudi naše sosednje države, smo se v društvo Toti Lisjak odločili, da bomo
del sredstev namenili v humanitarne namene, konkretno za prizadete prebivalce Bosne in Hercegovine. Tako smo začeli z veliko zbiralno akcijo, v kateri smo zbirali oblačila, obutev, odeje, otroške igrače in ostale stvari, ki bi olajšale življenje ljudem v stiski. V začetku meseca septembra smo tako imeli dovolj stvari, da smo napolnili kar 85 kartonskih škatel in do zadnjega kotička natovorili dostavna kombija. Stvari smo nato osebno dostavili na prizadeto območje Banja Luke in humanitarno pomoč predali tamkajšnjemu rafting centru.

Skupna vrednost doniranih sredstev, vključujoč stroške dostave, je znašalakar 1000 evrov.

Slike si lahko ogledate v galeriji

Pohorski pisker, julij 2014


Udeležbe na tekmovanjih v kuhanju jedi na žlico so postale ena od naših glavnih akcij skozi vse leto.Kulinarično znanje smo pomerili na tekmovanju v
kuhanju Pohorskega piskra, ki je potekalo na Ruški koči, kjer smo dosegli odlično 4.mesto

Slike si lahko ogledate v galeriji
 

VII.Lisjakov kotel, junij 2014

 

14.junija, smo zopet organizirali že VII tradicionalni "Lisjakov kotel". Letos se je v kuhanju jedi na žlico pomerilo že 24. ekip.

Delo kuharskih ekip je ocenjevala strokovna komisija, v kateri so bili, Fajt Srečko, Plevnik Tomaž in Mojca Mihelak.

Zmagala je ekipa BI BAR pod vodstvom Sonje Bigec.

Prireditev je potekala na grajskem dvorišču občine Rače - Fram. Utrinke si lahko ogledate v galeriji

Seznam ekip, ki je sodelovalo na VII. LISJAKOVEM KOTLU:

Balinarski klub Angel Besednjak, Bi Bar, Fantje treh vasi, GD Snežka, ŠD Raček, KD Urška Prepolje, KS Žiče, LD Rače, Liter liter, Loka-Rošnja, Team Willys, Mi trije,M Kafe, PD Matej Bor Dobrovce, Pohorski Risi, ŠD Rače, TD Breza,TD Limbuš, Kuharji na kolesih, Bar Poljane, Surovina, Oxi Bar, Goma Mont, Yaht club Atlantic.

Iskreno se zahvaljujemo tudi našim sponzorjem, ki so nam omogočili prireditev

Sponzorje si lahko ogledate na naslednjem linku

Martinovanje Rače, november 2013

Društvo Toti Lisjak se je udeležilo Martinovanja na prostem, ko je potekalo 10.11.2013 na grajskem dvorišču. Za pijačo in jedačo je bilo poskrbljeno. Goste smo razvajali s kuhanim vinom, moštom, starim vinom in čajem. Kuhano zelje in pečenice so dišale po celem garjskem dvorišču. 
 

Martinovanje Hotinja vas

Na povabilo turističnega društva Oreh iz Hotinje vasi smo se udeležili martinovanja v Hotinji vasi, kjer smo sodelovali v kuhanju jedi na žlico. Dosegli smo prvo mesto. Utrinke si lahko ogledate v galeriji.
 

Razstava malih živali

Na povabilo gojiteljev malih živali iz Miklavža na dravskem polju, smo se udeležili tekmovanja v kuhanju juhe. Prireditev je potekala v prostorih Agrokombinata v Račah. 
 

Rekreacijski center BREZULA


Na povabilo rekreacijskega centra Brezula smo pripravili golaž za udeležnece pohoda, ki je potekal v okviru občinskega praznika občine Rače-Fram.  
 

V.Lisjakov kotel

 
2.junija, smo zopet organizirali že peti tradicionalni "Lisjakov kotel". Zbrale so se ekipe in se pomerile v pripravi najboljšega kotla. Delo kuharskih ekip je ocenjevala strokovna komisija, v kateri so bili, župan Občine Rače - Fram Branko Ledinek in predsednik društva Iztok Rojko. Tudi letos smo denar iz prodaje kotlov dali v dobrodelne namene in sicer za socialno ogrožene otroke iz osnovne šole Lackova Četa - Rače. Prireditev je potekala na grajskem dvorišču občine Rače - Fram. Utrinke si lahko ogledate v galeriji. 
 

Flančič Pisker 2011

 
Na povabilo prosvetnega društva Mateja Bora iz Dobrovc, smo se udeležili tekmovanja v kuhanja "Flačič piskra". Lisjaki smo skuhali golaž, ki je zadovoljiv veliko lačnih želodcev. 
 

48.Zlata lisica

 
Tudi letos smo se udeležili tekme za 48. Zlato lisico, kie je bila lestos v Kranjski gori. Organizirali smo avtobusni prevoz in povabili naše sponzorje in hotinjske kurente.Imeli smo se zelo lepo, za hrano in pijačo je bilo poskrbljeno. Utrinke si lahko ogledate v galeriji.  
 

IV.Lisjakov kotel

 
4.junija, smo zopet organizirali že četrti tradicionalni "Lisjakov kotel". Zbrale so se ekipe in se pomerile v pripravi najboljšega kotla. Delo kuharskih ekip je ocenjevala strokovna komisija, v kateri so bili, župan Občine Rače - Fram Branko Ledinek, predsednik društva Iztok Rojko in Janez Štrukel. Utrinke si lahko ogledate v galeriji.
 

Pustna povorka 2011


"Toti Lisjaki" smo se udeležili pustne povorke v Račah, kjer smo dosegli zavidljivo 2. mesto. Utrinke si oglejte v galeriji
 

Schladming 2011

"Toti Lisjaki" smo se udeležili nočne tekme slaloma za moške v Schladmingu. Zraven Članov društva smo povabili tudi naše sponzorje, prijatelje in seveda naše potrpežljive partnerke. Utrinke si oglejte v galeriji
 

47.Zlata lisica

Kljub velikem trudu organizatorjev 47. Zlate lisice, je bila le ta žal odpovedana. Organizatorji so sicer dobili zeleno luč za izpeljavo sobotnega veleslaloma, a so se žal razmere na progi do 25. tekmovalke tako poslabšale, da so tekmo prekinili. Odpadel je tudi nedeljski slalom. Ampak Lisjaki smo se imeli zelo lepo, za hrano in pijačo je bilo poskrbljeno. Utrinke si oglejte v naši galeriji
 

III.Lisjakov kotel

 
12.junija 2010 smo organizirali že tretji tradicionalni "Lisjakov kotel". Zbrale so se ekipe in se pomerile v pripravi najboljšega kotla. Delo kuharskih ekip je ocenjevala strokovna komisija, v kateri so bili Janez Štrukelj, župan Občine Rače - Fram Branko Ledinek in predsednik društva Iztok Rojko, pri čemer je bilo najzabavnejše tekmovanje v tem, kdo najhitreje proda 30 porcij. Ker gre za dobrodelno prireditev, smo ves denar od prodaje podarili v dobrodelne namene, in sicer za nakup defibrilator ki ga bo kupilo PGD Rače. Utrinke si lahko ogledate v galeriji. 
 

Schladming 2010

Tudi v letu 2010 sta bila 16. in 17 januar rezerivarana za smučarski dogodek leta v Mariboru, torej za Zlato lisico, ki jo Toti Lisjaki vsako leto z veseljem obiščemo. Letos je bila to že 46. Zlata lisica zapovrstjo in tudi zaradi hladnega vremena organizatorji niso imeli noben težav s pripravo prireditve. Je pa bila letošnja Zlata lisica še posebaj zanimiva tudi za slovenske navijače, saj naša šampionka Tina Maze, v letošnji sezoni niza odlične rezultate in tudi zaradi tega se je letos pod Pohorjem zbralo ogromno ljudi.

II.Lisjakov kotl

V mesecu juniju smo se odločili organizirati dobrodelno kulinarično prireditev v Račah, ki smo jo poimenovali 2.Lisjakov kotel. V soboto, 06.06.2009, smo se "Toti lisjaki" že zgodaj zjutraj, zbrali na prireditvenem prostoru pri gasilskem domu v Račah (hvala PGD Rače, ki nam ga je brezplačno oddalo v najem) in nemo opazovali črne oblake, ki so se zgrinjali  nad prizorišče prireditve. Deževalo je kot za stavo. "Kaj sedaj?" smo se spogledovali in se spraševali s čemernimi pogledi. "Ali odpovemo prireditev, ki smo jo pripravljali kar nekaj  tednov, ali tvegamo in jo vseeno izpeljemo?" nam je rojilo po glavah. Ampak - Toti lisjaki se ne damo kar tako! "Seveda jo bomo izpeljali" smo se odločili. In kar prav smo imeli. In tako se je 10 kuharskih ekip pomerilo v kuhanju jedi na žlico.

45. Zlata Lisica

Smo Športno turistično rekreativno društvo TOTI LISJAK iz Rač, ki je bilo ustanovljeno v letu 2007. Naši začetki pa segajo že v devetdeseta leta prejšnjega stoletja, ko smo se smučarski  zanesenjaki začeli organizirano zbirati na smučarski tekmi za svetovni pokal v Mariboru, torej na naši  "Zlati lisici". Vsako leto se nas je zbralo več in tako smo se odločili, da ustanovimo  društvo, katerega dejavnost smo razširili še na nam vse prepotrebno rekreacijo, poleg tega pa tudi na turistično dejavnost.

Schladming 2009

V letu 2009 smo, zraven obveznega obiska Zlate lisice v mesecu januarju, kjer smo se spoprijateljili s sorodnimi fan klubi iz sosednje Avstrije in Nemčije, obiskali tudi nočno tekmo za  svetovni pokal moških v Schladmingu v Avstriji. Poln avtobus članov društva, naših družinskih članov in simpatizerjev se je torej aktualnega dne v dopoldanskem času odpravil proti avstrijskemu Schladmingu, kamor smo po krajših postankih prispeli popoldne. V zasneženem smučarskem središču naših sosedov smo bili kar nekaj urpred tekmo priče, kako se organizira zabavni program pred smučarsko tekmo. Opremljeni s slovenskimi, občinskimi in klubskimi zastavami smo se odpravili "raziskovati" mesto. Glavna ulica pod smučiščem je bila pravo mravljišče smučarskih navijačev iz praktično celotne Evrope. Na mnogih odrih, ki so bili nameščeni po ulicah, so nastopali razni ansambli in druge skupine.
 
Društvo Toti Lisjak
Galerija
Video
Oddaje
Članki
Aktualno
Za člane društva
Sponzorji
 

 
 
 
 
 

 

 
 

 

 
 

  

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 
                                   
                                   
 
  powered by  xPortal  Vkop urejanja objav | Statistika strani